Om familjen Hoelstad

Om familjen Hoelstad

Ola och Ingrid Hoelstad pendlar mellan Sverige och Nya Zeeland tillsammans med sina två barn. Ingrid är bagerska och Ola är barista, så inom café- och restaurangbranschen har de möjlighet att leva ett liv efter högsäsong och njuta det bästa av två världar.

Ingrid har en bakgrund som skivproducent och inspelningstekniker för körsång, utbildningsledare för en körledarutbildning och erfarenhet av socialt arbete i Jerusalem. När barnen var små lärde hon sig bagaryrket och hittade sin passion för surdegsbrödet.

Ola har en bakgrund som teaterpedagog, fritidsledare med inriktning på drama och taxichaufför. Från att sedan ha arbetat som lägerarrangör och konferensvärd fördjupade han sig inom baristayrket.

Tillsammans har familjen under tio år drivit surdegsbageri och lantcafé med kulturscen och konferensgäster i Lännäs utanför Örebro. ENGLAS SKAFFERI var inrymt det den gamla folkskolan från 1842, som även tjänade som familjen Hoelstads hem. Sommaren 2014 såldes Lännäs Södra Skola och familjen flyttade ifrån barnens barndomshem. I januari 2015 fick ENGLAS SKAFFERI nytt namn och i Wholemeals anda fortsätter Ola och Ingrid driva sitt företag, nu på två sidor klotet.

The Wholemeal Café i Takaka på Nya Zeeland har alltid spelat en central roll i familjen liv. År 2000 serverade caféet den första koppen kaffe och där och då, som nygifta backpackers, fick paret sin dröm och vision om att en dag leva som familj i Landet Mittemot. De byggde upp Englas Skafferi och skafferiet ledde dem vidare till ett liv som familj på två sidor klotet. Familjen dricker idag påtår på andra sidan och bygger på sin foodtruck för att resa runt Nya Zeeland på obestämd framtid.