Våra Böcker

.

“Att Nya Zeeland skulle bli familjens andra hemland var mer än de vågat drömma om när de lämnade ekorrhjulet för den första långresan med en fyraåring och en sjuåring. Sex resor senare, efter många äventyr och år av hårt arbete driver Ola och Ingrid Hoelstad idag företag på två sidor klotet.”

I vår senaste bok, PÅTÅR PÅ ANDRA SIDAN, beskriver vi utifrån egen erfarenhet de 6 stegen för att förverkliga sin dröm. Målande reseskildringar och inspirerande bilder från familjens alla sex resor varvas med konkreta tips och filosofiska funderingar.

Vår första bok, ENGLAS SKAFFERI, berättar hur allt började. Den skildrar familjens fyra första resor och varvas med de populäraste recept från vårt surdegsbageri och lantcafé utanför Örebro.

PÅTÅR PÅ ANDRA SIDAN – Den första koppen kaffe, drömmen & förverkligandet

PÅTÅR PÅ ANDRA SIDAN – Den första koppen kaffe, drömmen & förverkligandet

av Ola & Ingrid Hoelstad 2015

Familjen Hoelstad blev känd för de flesta genom SVTs dokumentärserie ”Familjer på Äventyr”.

I boken beskriver de, utifrån egen erfarenhet, hur man förverkligar sin dröm. En sann inspiration för den som vill hitta modet att följa sin drömmar, stora som små. DE 6 STEGEN går som en röd tråd genom familjens sex resor till Nya Zeeland. Målande reseskildringar och inspirerande bilder med utdrag ur familjens reseblogg varvas med konkreta tips och filosofiska funderingar. Hur kan drömmen förankras i verkligheten och vad krävs egentligen?

”Att följa sin dröm gör man inte genom att vara orealistiskt positiv. Många säger ”Det ordnar sig”. Det gör det inte. Om man vill förverkliga sin dröm i verkligheten behöver man finjustera ”Det ordnar sig” mot ”Det ordnar vi”. Vi brukar lägga till ”… fast vi har bara inte kommit på hur än”.

Likt våra sex resor har vi som familj kunnat urskilja sex steg som man går igenom från dröm till förverkligande. I en inledningsfas behöver man lämna det tillrättalagda och kasta loss. För att sedan möta sig själv och hitta sin självständighet. När möjligheten väl passerar behövs modet att fånga tillfället.”

Familjen Hoelstad pendlar sedan sex år mellan Sverige och Nya Zeeland med sina två barn. De lever ett liv efter högsäsong och njuter det bästa av två världar. Efter femton års hårt arbete dricker de nu påtår på andra sidan!

Provläs boken här

Inbunden
Hårdband, 280 sidor

ENGLAS SKAFFERI – Den första koppen kaffe, resorna & recepten

ENGLAS SKAFFERI – Den första koppen kaffe, resorna & recepten

av Ola & Ingrid Hoelstad 2013

“Det är i Mötet det sker.

Ibland måste man få nya perspektiv. Vända ansiktet åt ett annat håll och andas en annan luft. Fyllas av nya intryck och nya idéer. Låta själen få del av utmanande upplevelser, låta munnen prova andra smaker och näsan andra dofter. Det breddar livet att hålla i någon annans spade. Jobba med någon annans får. Äta någon annans fika. Mötas och säga adjö.

Som nygifta backpackers drack vi en kopp kaffe på the Wholemeal Café i Takaka, Nya Zeeland år 2000. Där och då fick vi visionen till vår gemensamma livsstil och det som vi idag har byggt upp till Englas Skafferi i Lännäs Södra Skola. Tio år senare kunde vi äntligen återvända och knyta ihop vår linjära strävan till en cirkel.”

Ola och Ingrid Hoelstad pendlar mellan Nya Zeeland och Sverige tillsammans med sina två barn. De lever ett liv efter högsäsong och njuter det bästa av två världar.

Boken skildrar familjens första fyra resor runt klotet och äventyren varvas med de populäraste recepten från deras lantcafé och surdegsbageri. En hyllning till livet och surdegen!

Provläs boken här

Trådbunden
Mjukband, 220 sidor