Äta & dricka

Äta & dricka

BAGERI & LUNCH 

Vi driver ett SURDEGSBAGERI i Gula Villan på ön och hjärtat i vår produktion är våra ugnar.

Ljust och mörkt SURDEGSBRÖD samt stora KANELBULLAR är våra paradnummer och till lunch rekommenderar vi främst våra utvalda DELI-TALLRIKAR: Tre sorters nybakat bröd från bageriet med ost- och köttpålägg, grönsaker och ett paket smör – som en egen liten buffé av smakupplevelser. Surdegsbröd är både mättande, saftigt, smakrik och fullt av variation och går hem hos tvååringar såväl som motorcykelknuttar! Vi gräddar även vår populära SURDEGSPIZZA från klockan 12 och serverar slowcooked PULLED PORK BURGER med coleslaw på rostad surdegsciabatta. 

Vår barista erbjuder nybryggd ESPRESSO från espressomaskinen och vår bagerska gräddar bärpajer, kanelbullar, kakor och scones i bageriet.

Serveringen har fullständiga rättigheter och vi serverar fantastisk, lokalbryggd ÖL från NORA BRYGGHUS och utvalda Nya Zeeländska VINER från vingårdar i trakten där vår husbil står parkerad.

Under högsommaren kommer vi kunna vi erbjuda nöt-, gluten-, laktos- och mjölkfria fika-alternativ. Men ring gärna och dubbelkolla för säkerhets skull på 0700-123 989.

KIOSK

I kiosken hittar du KULGLASS från SIA, VARMKORV med bröd och fräscha SMOOTHIES.
SMÅGODIS och DRICKA också förstås!

ÖPPETTIDER Café, bageri & kiosk

3 juni – 31 augusti 2017

PLASKUS ÄR LAGAD OCH GÅR SOM VANLIGT IGEN!

ONSDAG – SÖNDAG kl 11-18

MÅNDAG Stängt

TISDAG Kiosken har öppet kl 13-17.30

KONTAKT

Ola & Ingrid Hoelstad 0700 – 123 989

KORT ELLER KONTANTER? 

Det går bra att betala med både kort och kontanter i såväl glasskiosk som servering.

ATT TA SIG HIT

.

.

BÅTEN PLASKUS

Båten Plaskus är gratis och avgår varje dag från Nora kaj vid tågstationen. Båtturen till ön tar fem minuter.

Avgång från Nora varje hel- och halvtimma mellan kl 10-17.30.
Sista båten från ön till Nora går kl 17.30.

Plaskus trafikerar Norasjön varje dag 1 juni-31 augusti 2017.

Äta & dricka

Äta & dricka

BAGERI & LUNCH  Vi driver ett SURDEGSBAGERI i Gula Villan på ön och hjärtat i vår produktion är våra ugnar. Ljust och mörkt SURDEGSBRÖD samt stora KANELBULLAR är våra paradnummer och till lunch rekommenderar vi främst våra utvalda DELI-TALLRIKAR: Tre sorters nybakat bröd från bageriet med ost- och köttpålägg, grönsaker och ett paket smör – som en egen liten buffé av smakupplevelser. Surdegsbröd… Läs mer

Göra

Göra

AKTIVITETER PÅ ÖN Alntorps Ö är 1 km lång, 0,5 km bred och 3 km längs vandringen hela vägen runt. Ön ägs av Nora Kommun och Englas Skafferi arrenderar kioskbyggnaden och Gula Villan för sin verksamhet. SURDEGSBAGERI & SERVERING i Gula Villan med nybakat, luncher och espressokaffe. Fullständiga rättigheter med öl till deli-tallriken och ett… Läs mer

Boende

Boende

BED & BREAKFAST Toalett i separat hus en bit ifrån boendet. Kudde och täcke finns, medtag egna lakan och handduk. Sänglinne och handduk finns att hyra från 100 kr/person. MORFARS VERANDA 4-8 bäddar Separat ingång 2 rum i fil med 2 våningssängar i varje rum Från 995 kr/natt inkl frukost för båda rummen (4+4 bäddar)… Läs mer

Espresso & bakkurser 2017

Espresso & bakkurser 2017

  SURDEGSBAKNING KVÄLLSKURS  En introduktion i surdegsbakning. Danskt rågbröd, fransk levain och rustikt lantbröd. Kvällskurs förlagd på en vardag. . SURDEGSBAKNING GRUNDKURS, heldag Lär dig förstå principerna i surdegs-bakandet och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg. En heldag förlagd under veckoslut. . SURDEGSBRÖD & ESPRESSOKAFFE KVÄLLSKURS Upplev hantverket från nymalet till nybakat och en aromfylld espresso. En… Läs mer