.
Lär dig använda bagerskans tre grunddegar och förstå förhållandet mellan jäst och surdeg.
Vi går igenom hur du sätter degarna i recepten, olika utbakningstekniker och smaksättningar.
Steg för steg formar vi åtta sorters surdegsbröd.
.
En bakkurs för dig som är förtrogen med att mata upp din surdeg
till en aktiv, bubblande samarbetspartner med stor jäskraft.
.
De åtta recepten i denna kurs bygger på tre olika grunddegar. Till en början bakade på både jäst och surdeg, men ju mer säker du blir i ditt surdegsbakande desto mindre jäst och mer surdeg kan du använda som jäsningsmedel. Surdegsbröd är inte bara aromrikt och saftigt, utan även nyttigt och hållbart! Större andel surdeg i degen ger mer näring i brödet.
Med övning kommer färdighet och kursen guidar dig till en markant kvalitetshöjning av dina bakverk.
I kursen repeterar vi hur man startar, förvarar, matar och använder en surdegskultur. Vi går även igenom hur du själv kan vidareutveckla de åtta surdegsrecepten.
BAKKURS VIA NÄTET:
LYCKAS MED ÅTTA SURDEGSBRÖD
Kurslängd: 4 veckor
Nästa kursstart: Onsdag 25 mars 2015
Kursupplägg:
Recept, handledning och kursuppgifter 1 gång/vecka.
Påminnelser per sms om viktiga steg i recepten.
Personlig handledning, rådgivning och svar på frågor via mejl upp till 2 ggr/vecka.
Undervisningsnivå: En kurs för dig som är van att mata upp och använda en väl fungerande surdeg.
Kursavgift: 1 149 kr/person (Betala i butiken. Klicka här)
Anmälan: bakkurs@wholemeal.se
Anmälningsvillkor:
Kursmaterialet är personligen knutet till dig som kursdeltagare. Genom att betala kursavgiften godkänner du att på intet sätt dela ditt kursmaterial med andra.
Din förvärvade kunskap efter avslutad kurs ska du självklart dela med dig av, precis som av dina nybakade mästerverk!