Om familjen Hoelstad

Om familjen Hoelstad

Ola och Ingrid Hoelstad reser ofta mellan Sverige och Nya Zeeland tillsammans med sina två barn. Ingrid är bagerska och Ola är barista, så inom café- och restaurangbranschen har de möjlighet att leva ett liv efter högsäsong och njuta det bästa av två världar. Hemmabasen har alltid varit Sverige, men äventyret lockar gång på gång i Landet Mittemot. Efter många resor i det mytomspunna landet driver de idag, med gedigen kunskap och geografisk kännedom, en liten resebyrå och hjälper andra svenskar genomföra sin  långresa tillsammans som familj.

Ingrid har en bakgrund som skivproducent och inspelningstekniker för körsång, utbildningsledare för en körledarutbildning och erfarenhet av socialt arbete i Jerusalem. När barnen var små lärde hon sig bagaryrket och hittade sin passion för surdegsbrödet.

Ola har en bakgrund som teaterpedagog, fritidsledare med inriktning på drama och taxichaufför. Från att sedan ha arbetat som lägerarrangör och konferensvärd fördjupade han sig inom baristayrket.

Tillsammans har familjen under femton år drivit surdegsbageri och lantcafé. De första tolv åren i Lännäs utanför Örebro kryddat med en aktiv kulturscen och återkommande konferensgäster. ENGLAS SKAFFERI var inrymt i den gamla folkskolan från 1842, som även tjänade som familjen Hoelstads hem. Sommaren 2014 såldes Lännäs Södra Skola och familjen flyttade ifrån barnens barndomshem. Sommaren 2016 slog de åter upp portarna för sin kärnverksamhet, men då nära sommarstugan i Nora. I Gula Villan på Alntorps Ö i Nora lever surdegarna vidare och bageriverksamheten har utvidgats med lunchservering och möjligheter för större grupper att boka in sig för festligheter.

The Wholemeal Café i Takaka på Nya Zeeland har alltid spelat en central roll i familjen liv. År 2000 serverade caféet den första koppen kaffe och där och då, som nygifta backpackers, fick paret sin dröm och vision om att en dag kunna bygga en liknande verksamhet i Sverige. Fyra år senare, med ett stort timmerhus, en tvåårig dotter och en bebis på väg hade de startat upp Englas Skafferi som nu, efter femton år, har växt till ett livsverk för familjen. Under de senaste åren har familjen haft möjlighet att återkoppla och återkomma till Nya Zeeland som den inspirationskälla landet alltid har varit. I en synergieffekt mellan de två kulturerna växer ständigt passionen att utveckla kombinationen av det bästa från klotets två sidor. Allt i en trygg miljö i familjens sammanhang på hemmaplan.