ENGLAS SKAFFERI

ENGLAS SKAFFERI

B U T I K  •  E S P R E S S O K A F F E  •  S U R D E G  •  R E A L  F R U I T  I C E C R E A M

.

Välkomna till vår lilla butik på Prästgatan i Nora.
I år har vi byggt upp en liten pop up shop i väntan på större, mer permanenta lokaler men vi hoppas som vanligt kunna erbjuda en kvalitativ, smakrik upplevelse med personlig prägel. Butiken är fylld av kreativ inredning, skafferiprodukter och levande mathantverk!

 

Ö P P E T T I D E R

Midsommar – 11 augusti

TISDAG – SÖNDAG kl 11-18

12 – 25 augusti

TORSDAG – LÖRDAG kl 11-18


Noramarken 30 augusti – 1 september

FREDAG – SÖNDAG kl 11-18

Säsongsavslut 5-7 september

TORSDAG – LÖRDAG kl 11-18

 S U R D E G S B R Ö D  &  E S P R E S S O K A F F E
I vårt lilla demonstrationskök bakar vi med surdeg och demonstrerar butikens proffsplåtar, jäskorgar, skafferiskopor och mjölsiktar. De surdegsbröd och nybakade bullar som gräddas under våra öppettider säljs färska i butiken. Vår barista brygger espresso och skummar mjölk efter dina önskemål. Chai, latte, cappuccino, flat white eller kanske en cortado?


G L A S S

Med vår Nya Zeeländska glassmixer smaksätter vi din egen glass med rena råvaror. Varje glass blir unik där hallon, jordgubbar, blåbär, lingon eller ananas kan skapa spännande kombinationer med Ballerinakex, pepparkakor eller rostad kokos. 

L U N C H

GRILLAD SURDEGSMACKA med fyllning likt våra populära surdegspizzor

BRÖDKORG med tre sorters surdegsbröd & pålägg (ost/marmelad eller skinka/salami/ost/grönt)

PANNKAKOR med glass eller sylt

LUNCHGLASS kanske kan bli sommarens nya grej? Hitta din favoritkombination av smaker! 

S K A F F E R I P R O D U K T E R 
Vi utvecklar ständigt sortimentet men klassiker som våra mjölmixar Frukost på sängen, Alvins Piga och Bondmora finns alltid på hyllorna. Vi hämtar vårt ekologiska, närproducerade mjöl färsk från kvarnen i Glanshammar och säljer även konsumentpåsar med nymalet mjöl i butiken.

K R E A T I V  I N R E D N I N G
Återbruk är vårt ledord och all inredning i butiken skapar vi själva. Lastpallar blir till blomlådor eller kaffebrickor, en gammal hängbro från Skagen i Danmark till prylboxar eller snäcktavlor. Vi går gärna på stranden på de resor vi gör och vi har mängder av vackra snäckor från stränderna runt Nya Zeeland och från Nordjyllands vita klitter. De har blivit till örhängen, samlarflaskor, ljusstakar och minilandskap. Vi säljer förstås våra två böcker vi gett ut, och en del av dem har blivit till finurliga bokhyllor. Kom in och inspireras, vi leker affär och har otroligt roligt! 

Espresso & bakkurser

Espresso & bakkurser

Kul att du hittade du oss på mobilen! Sidan funkar bäst på datorn, om du har chans att kika där, men du hittar länkar till kurserna under KALENDER längre ner. Anmälningssidan når du här. Efter många problemlösarförsök bestämde vi oss för att koncentrera oss på glada sommargäster istället och lämna hemsidesbryderi till hösten. Tack för tålamodet!… Läs mer