Espresso & bakkurser

Espresso & bakkurser

 

SURDEGSBAKNING

KVÄLLSKURS 

En introduktion i surdegsbakning. Danskt rågbröd, fransk levain och rustikt lantbröd.

Kvällskurs förlagd på en vardag.

.

SURDEGSBAKNING

GRUNDKURS, heldag

Lär dig förstå principerna i surdegs-bakandet och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg.

En heldag förlagd under veckoslut.

.

BARISTANS ESPRESSO

GRUNDKURS, heldag

Upplev hantverket från nymalna kaffebönor till en aromfylld espresso. En inspirerande kurs med många praktiska tips för dig som har en passion för kaffe och vill förbättra ditt hantverk.
.

SURDEGSBRÖD &
ESPRESSOKAFFE

HELDAG

En kombinerad kaffe- & bakkurs med oslagbara dofter av kreativt mathantverk. Det bästa av två världar! En heldag fylld av smakupplevelser.

.

BARISTANS ESPRESSO

KVÄLLSKURS

Vilka kaffebönor är de bästa, hur länge ska en bra espresso bryggas och hur får du till perfekt skummad mjölk? Krönt med baristans konst – latteart!
En kvällskurs förlagd på en vardag.

.

AFTERNOON TEA

KVÄLLSKURS

Få del av bagerskans erfarenheter från Nya Zeeland och lär dig skapa imponerande Afternoon Tea med scones, muffins och pinwheels.
En kvällskurs förlagd på en vardag.

.

K A L E N D E R

Juli 2018
Lö 14      Surdegsbakning – grundkurs, heldag
Lö 14      Baristans espresso – grundkurs, heldag

.

M E R   I N F O R M A T I O N

KURSAVGIFT
KVÄLLSKURS 699 kr/pers 

inkl båttur, fika och kompendium. Alla råvaror samt de bröd vi bakar och den espresso vi brygger.

HELDAGSKURS 1249 kr/pers

inkl båttur, fika, lunch och kompendium. Alla råvaror samt de bröd vi bakar och den espresso vi brygger.

VAR?
Gula Villan på Alntorps Ö, Nora.

Deltagarna hämtas och bringas tillbaka med båt till Plaskusbryggan invid Nora Tågstation. Båtturen ingår i kursavgiften och tar cirka fem minuter.

NÄR?
Alla kursdatum är fristående kurstillfällen där varje kurs pågår under en dag/kväll.
Kvällskurs kl 17-21
Heldagskurs kl 10-17

HUR?
Ingen erfarenhet krävs. Passar alla nivåer av hemmabagare och kaffeälskare.

ANMÄLAN
Klicka dig till anmälningssidan här!

KONTAKT & mer information

bageri@englasskafferi.se

Englas Skafferi

PRESENTKORT
Att få en bakkurs i present brukar vara en väldigt uppskatta gåva. Om du vill ge bort en bakkurs som present eller som julklapp hjälper vi dig gärna med ett presentkort.

Mejla oss på bageri@englasskafferi.se eller ring oss på tfn 0700-123 989
Du som gåvogivare får en faktura och betalar in kursavgiften på vald kurs. Du kan boka ett kursdatum åt den som du vill ge presentkortet. Gåvomottagaren kan annars kontakta oss själv och boka ett lämpligt kursdatum.
Vi behöver få lite personuppgifter på gåvomottagaren så det underlättar om du har det till hands när du kontaktar oss.
Namn
Telefonnummer
Mejladress
Äta & dricka

Äta & dricka

BAGERI & LUNCH  Vi driver ett SURDEGSBAGERI i Gula Villan på ön och hjärtat i vår produktion är våra ugnar. Ljust och mörkt SURDEGSBRÖD samt stora KANELBULLAR är våra paradnummer och till lunch rekommenderar vi främst våra utvalda DELI-TALLRIKAR: Tre sorters nybakat bröd från bageriet med ost- och köttpålägg, grönsaker och ett paket smör – som en egen liten buffé av smakupplevelser. Surdegsbröd… Läs mer

Göra

Göra

AKTIVITETER PÅ ÖN Alntorps Ö är 1 km lång, 0,5 km bred och 3 km längs vandringen hela vägen runt. Ön ägs av Nora Kommun och Englas Skafferi arrenderar kioskbyggnaden och Gula Villan för sin verksamhet. SURDEGSBAGERI & SERVERING i Gula Villan med nybakat, luncher och espressokaffe. Fullständiga rättigheter med öl till deli-tallriken och ett… Läs mer

Boende

Boende

– BOENDE PÅ ALNTORPS Ö FINNS TYVÄRR  I N T E  TILLGÄNGLIGT UNDER 2018 – BED & BREAKFAST Toalett i separat hus en bit ifrån boendet. Kudde och täcke finns, medtag egna lakan och handduk. Sänglinne och handduk finns att hyra från 100 kr/person. MORFARS VERANDA 4-8 bäddar Separat ingång 2 rum i fil med… Läs mer

Espresso & bakkurser

Espresso & bakkurser

  SURDEGSBAKNING KVÄLLSKURS  En introduktion i surdegsbakning. Danskt rågbröd, fransk levain och rustikt lantbröd. Kvällskurs förlagd på en vardag. . SURDEGSBAKNING GRUNDKURS, heldag Lär dig förstå principerna i surdegs-bakandet och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg. En heldag förlagd under veckoslut. . BARISTANS ESPRESSO GRUNDKURS, heldag Upplev hantverket från nymalna kaffebönor till en aromfylld espresso. En inspirerande… Läs mer