Baristans Espressokaffe – grundkurs heldag

Baristans Espressokaffe – grundkurs heldag

Tema: Inspiration
Nivå: Grundkurs

En inspirerande kurs för alla, med många praktiska tips för dig som har en espressobryggare hemma och vill förbättra ditt hantverk.

Vi fördjupar oss i kaffebönornas magiska värld, både i teorin och i praktiken. Vilka kaffebönor är de bästa, hur länge ska en bra espresso bryggas och hur får du till perfekt skummad mjölk? Dagen varvas med den ädla konsten av provsmakning.

Vi pratar om hur kvarnen bör vara inställd, övar vi på att göra bönorna rättvisa genom att packa shot på shot och blanda med ångspunnen mjölk.  All denna kunskap krönt med baristans konst – Latte Art!

Ingen erfarenhet krävs. Passar alla nivåer av espressoälskare & kaffebryggare.

PLATS
Gula Villan på Alntorps Ö, Nora

KURSDATUM
Lördag 14 juli 2018 kl 10-17

KURSAVGIFT
SISTA MINUTEN PRIS 899 kr/pers

Ord pris 1 249 kr/pers
Materialkostnad, fika och lunch ingår i kursavgiften. Även råvaror samt handledning per mejl tiden efter kursen ingår.
(Minimum 5 deltagare)

ATT TA SIG TILL ÖN
Den lilla personfärjan M/S Plaskus avgår från Plaskusbryggan invid tågstationen i Nora kl 10. Båtfärden över till ön är endast en fem minuters färd och är gratis.

Återresa till fastlandet sker efter avslutad kurs ca kl 17. Färjan går 17.05 samt sista överfart för dagen kl 17.35. Bilen kan man enkelt parkera vid Nora tågstation.

ANMÄLAN
Skicka ett mejl med namn, adress, din mejladress och telefon samt eventuella allergier/önskan om specialkost till ola@englasskafferi.se. Vi bekräftar anmälan i ett returnerande mejl samt bifogar en faktura på kursavgiften. När fakturan är betald har man bekräftat sin kursplats.

 

KONTAKT & mer information

ola@englasskafferi.se

Englas Skafferi


PRESENTKORT
Att få en kaffe- eller bakkurs i present brukar vara en väldigt uppskatta gåva. Om du vill ge bort en kurs som present eller som julklapp hjälper vi dig gärna med ett presentkort.

Mejla oss på bageri@englasskafferi.se eller ring oss på tfn 0700-123 989.
Du som gåvogivare får en faktura och betalar in kursavgiften på vald kurs. Du kan boka ett kursdatum åt den som du vill ge presentkortet. Gåvomottagaren kan annars kontakta oss själv och boka ett lämpligt kursdatum.
Vi behöver få lite personuppgifter på gåvomottagaren så det underlättar om du har det till hands när du kontaktar oss.
Namn
Telefonnummer
Mejladress
ANMÄLNINGSVILLKOR
När man anmäler sig eller sin vän till en kurs får man en bekräftelse samt en faktura på kursavgiften per mejl. När fakturan är betald har man bekräftat sin kursplats.
Anmälan är bindande men kan vid förhinder överlåtas.
Vi har med andra ord inte möjlighet att betala tillbaka inbetald kursavgift oavsett anledning till förhinder, men man får gärna sända en ersättare till kursen. Vi kan tyvärr heller inte erbjuda att ha summan innestående till ett senare kurstillfälle.

.

Tillbaka till Espresso- & bakkurser

Äta & dricka

Äta & dricka

BAGERI & LUNCH  Vi driver ett SURDEGSBAGERI i Gula Villan på ön och hjärtat i vår produktion är våra ugnar. Ljust och mörkt SURDEGSBRÖD samt stora KANELBULLAR är våra paradnummer och till lunch rekommenderar vi främst våra utvalda DELI-TALLRIKAR: Tre sorters nybakat bröd från bageriet med ost- och köttpålägg, grönsaker och ett paket smör – som en egen liten buffé av smakupplevelser. Surdegsbröd… Läs mer

Göra

Göra

AKTIVITETER PÅ ÖN Alntorps Ö är 1 km lång, 0,5 km bred och 3 km längs vandringen hela vägen runt. Ön ägs av Nora Kommun och Englas Skafferi arrenderar kioskbyggnaden och Gula Villan för sin verksamhet. SURDEGSBAGERI & SERVERING i Gula Villan med nybakat, luncher och espressokaffe. Fullständiga rättigheter med öl till deli-tallriken och ett… Läs mer

Boende

Boende

– BOENDE PÅ ALNTORPS Ö FINNS TYVÄRR  I N T E  TILLGÄNGLIGT UNDER 2018 – BED & BREAKFAST Toalett i separat hus en bit ifrån boendet. Kudde och täcke finns, medtag egna lakan och handduk. Sänglinne och handduk finns att hyra från 100 kr/person. MORFARS VERANDA 4-8 bäddar Separat ingång 2 rum i fil med… Läs mer

Espresso & bakkurser

Espresso & bakkurser

  SURDEGSBAKNING KVÄLLSKURS  En introduktion i surdegsbakning. Danskt rågbröd, fransk levain och rustikt lantbröd. Kvällskurs förlagd på en vardag. . SURDEGSBAKNING GRUNDKURS, heldag Lär dig förstå principerna i surdegs-bakandet och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg. En heldag förlagd under veckoslut. . BARISTANS ESPRESSO GRUNDKURS, heldag Upplev hantverket från nymalna kaffebönor till en aromfylld espresso. En inspirerande… Läs mer