Surdegsbakning – heldag

Surdegsbakning – heldag

Tema: Kreativitet
Nivå: Grundkurs

Lär dig förstå principerna i surdegsbakandet och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg. Kreativiteten tar sig uttryck i levande bröd och vi skapar goda resultat på både vetesurdeg och rågsurdeg. Vi går igenom hur man startar, förvarar, matar och använder en surdegskultur. En genomgripande kurs som ger dig en bra grund och många tips för eget fortsatt skapande. Fristående kurstillfällen där varje kurs pågår under en dag i Gula Villan på Alntorps Ö, Nora.

Ingen erfarenhet krävs, men ett genuint intresse för surdegsbakning och viss erfarenhet av bakning ger större utbyte för kursdeltagaren.

PLATS
Bageriet i Gula Villan på Alntorps Ö, Nora

KURSDATUM
Lördag 14 juli 2018 kl 10-17

KURSAVGIFT
1 249 kr/pers
Kompendium, surdegar, fika och lunch samt de bröd vi bakar ingår i kursavgiften. Även råvaror samt handledning per mejl tiden efter kursen ingår.
(Minimum 5 deltagare)

ATT TA SIG TILL ÖN
Den lilla personfärjan M/S Plaskus avgår från Plaskusbryggan invid tågstationen i Nora kl 10. Båtfärden över till ön är endast en fem minuters färd och är gratis.

Återresa till fastlandet sker efter avslutad kurs ca kl 17. Färjan går 17.05 samt sista överfart för dagen kl 17.35. Bilen kan man enkelt parkera vid Nora tågstation.

ANMÄLAN
Skicka ett mejl med namn, adress, din mejladress och telefon samt eventuella allergier/önskan om specialkost till bageri@englasskafferi.se.
Vi bekräftar anmälan i ett returnerande mejl samt bifogar en faktura på kursavgiften. När fakturan är betald har man bekräftat sin kursplats.

KONTAKT & mer information

bageri@englasskafferi.se

Englas Skafferi


PRESENTKORT

Att få en bakkurs i present brukar vara en väldigt uppskatta gåva. Om du vill ge bort en bakkurs som present eller som julklapp hjälper vi dig gärna med ett presentkort.

Mejla oss på bageri@englasskafferi.se eller ring oss på tfn 0700-123 989 (efter 24 april 2017)
Du som gåvogivare får en faktura och betalar in kursavgiften på vald kurs. Du kan boka ett kursdatum åt den som du vill ge presentkortet. Gåvomottagaren kan annars kontakta oss själv och boka ett lämpligt kursdatum.
Vi behöver få lite personuppgifter på gåvomottagaren så det underlättar om du har det till hands när du kontaktar oss.
Namn
Telefonnummer
Mejladress
ANMÄLNINGSVILLKOR

När man anmäler sig eller sin vän till en kurs får man en bekräftelse samt en faktura på kursavgiften per mejl. När fakturan är betald har man bekräftat sin kursplats.

Anmälan är bindande men kan vid förhinder överlåtas.

Vi har med andra ord inte möjlighet att betala tillbaka inbetald kursavgift oavsett anledning till förhinder, men man får gärna sända en ersättare till kursen. Vi kan tyvärr heller inte erbjuda att ha summan innestående till ett senare kurstillfälle.

.

Tillbaka till Espresso- & bakkurser

Äta & dricka

Äta & dricka

BAGERI & LUNCH  Vi driver ett SURDEGSBAGERI i Gula Villan på ön och hjärtat i vår produktion är våra ugnar. Ljust och mörkt SURDEGSBRÖD samt stora KANELBULLAR är våra paradnummer och till lunch rekommenderar vi främst våra utvalda DELI-TALLRIKAR: Tre sorters nybakat bröd från bageriet med ost- och köttpålägg, grönsaker och ett paket smör – som en egen liten buffé av smakupplevelser. Surdegsbröd… Läs mer

Göra

Göra

AKTIVITETER PÅ ÖN Alntorps Ö är 1 km lång, 0,5 km bred och 3 km längs vandringen hela vägen runt. Ön ägs av Nora Kommun och Englas Skafferi arrenderar kioskbyggnaden och Gula Villan för sin verksamhet. SURDEGSBAGERI & SERVERING i Gula Villan med nybakat, luncher och espressokaffe. Fullständiga rättigheter med öl till deli-tallriken och ett… Läs mer

Boende

Boende

– BOENDE PÅ ALNTORPS Ö FINNS TYVÄRR  I N T E  TILLGÄNGLIGT UNDER 2018 – BED & BREAKFAST Toalett i separat hus en bit ifrån boendet. Kudde och täcke finns, medtag egna lakan och handduk. Sänglinne och handduk finns att hyra från 100 kr/person. MORFARS VERANDA 4-8 bäddar Separat ingång 2 rum i fil med… Läs mer

Espresso & bakkurser

Espresso & bakkurser

  SURDEGSBAKNING KVÄLLSKURS  En introduktion i surdegsbakning. Danskt rågbröd, fransk levain och rustikt lantbröd. Kvällskurs förlagd på en vardag. . SURDEGSBAKNING GRUNDKURS, heldag Lär dig förstå principerna i surdegs-bakandet och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg. En heldag förlagd under veckoslut. . BARISTANS ESPRESSO GRUNDKURS, heldag Upplev hantverket från nymalna kaffebönor till en aromfylld espresso. En inspirerande… Läs mer